Portret

Tobačna Ljubljana je sodobno podjetje

Tobačna Ljubljana je sodobno trgovsko podjetje, del četrte največje svetovne tobačne družbe Imperial Brands PLC.

Tobačna Ljubljana je več kot 130 let proizvajala tobačne izdelke, v letu 2004 pa se je proizvodna dejavnost ukinila. Danes je osnovna dejavnost Tobačne Ljubljana prodaja in distribucija cigaret in ostalih tobačnih proizvodov iz portfelja družbe Imperial Brands PLC.

S kakovostjo svojih izdelkov in tržišči, na katerih je bila Tobačna Ljubljana prisotna, je že pred leti pritegnila k sodelovanju partnerje iz tujine. Zato torej ni naključje, da je Tobačna Ljubljana eno prvih slovenskih podjetij, ki se je s partnerji iz tujine tudi lastninsko povezala. Leta 1991 je večinska lastnica Tobačne Ljubljana postala mednarodna korporacija Reemtsma, v letu 2002 pa je Reemtsma in s tem tudi Tobačna Ljubljana postala del družbe Imperial Brands PLC.

Leta 2009 se je Tobačna preselila v nove poslovne prostore in sodoben logistični center v Črnuče, cesta 24. junija 90.

Grosistična dejavnost Tobačne Ljubljana je organizirana v hčerinskem podjetju Tobačna Grosist, d.o.o., ki ima v svojem prodajnem asortimaju poleg tobačnih izdelkov tudi preko 3000 drugih artiklov.

Maloprodajna dejavnost pa je organizirana v hčerinskem podjetju Tobačna 3DVA, trgovsko podjetje, d.o.o., ki upravlja z več kot 210 prodajnimi mesti, kioski in trafikami po vsej Sloveniji.

V okviru družbe Imperial Brands PLC je Tobačna Ljubljana odgovorna za slovensko tržišče.

Tobačna Ljubljana ima v svojem asortimaju širok izbor cigaret in ostalih tobačnih izdelkov: cigarete Davidoff, Gauloises, Boss, West, Style,  Extra 91, Filter 57, R1 in tobak za zvijanje Drum, Paramount, Golden Virginia, ter papirčke za zvijanje cigaret Rizla.