Filter in pakiranje

Večina kadilcev ima raje filtrske cigarete

Pakiranje cigaret

Do te stopnje proizvodnega procesa se proizvajajo cigarete brez filtra. Vendar pa ima večina kadilcev raje filtrske cigarete.

Seveda je tudi za ta postopek na voljo inteligentno zasnovan stroj. Valj se razreže v cigarete dvakratne dolžine, te pa nato na polovico. V sredino se vstavi filter dvojne dolžine.

Ta se nato ovije s posebnim papirjem in prav tako prereže na polovico. Ena od obeh cigaret se nato obrne za 180°, da je pripravljena za pakiranje.

Kako se nadzira kakovost pri vseh teh postopkih?

Pakiranje cigaret

V celoti avtomatizirani senzorji poskrbijo, da se preveri čisto vsaka cigareta, kljub velikim hitrostim strojev, ki lahko proizvedejo približno 8000 cigaret na minuto oziroma 10 milijonov cigaret na dan. Poleg tega se v kratkih časovnih razmakih jemljejo naključni vzorci po vsej proizvodni liniji v proizvodnji cigaret.

S tem se preverja ustreznost teže, ali je cigareta trdno zvita, ali je tobak primerno vlažen in ali prepustnost filtra zagotavlja enakomerno gorenje cigarete – tako da bo ta ravno pravega okusa.

Tudi pakiranje cigaret je v celoti avtomatizirano. Prijemalniki ovijejo ustrezno število cigaret z ovojnim papirjem in trakovi okoli njih ovijejo izrezano embalažo. Nato se oblikujejo škatlice, katerih oblika, barva in dizajn so zunanji znak znamke. Nato se na škatlico prilepi trošarinski pečat, ki zagotavlja, da sta bila odmerjena trošarina za tobak in davek. Nazadnje se škatlica ovije v zaščitno folijo, ki zagotavlja, da ostanejo cigarete sveže. Celotna proizvodna linija in vsi v njej uporabljeni materiali morajo biti skladni s skrbno usklajenimi kakovostnimi standardi, redni pregledi pa zagotavljajo strogo izpolnjevanje teh standardov. Ti zagotavljajo, da so izpolnjene zakonske obveznosti in, kar je pomembneje, da so izdelki vrhunske kakovosti, ki jo kadilci z vso pravico pričakujejo.